Revolutie bij NEC: "Op zoek naar dertien versterkingen"

15 mei 2015, 09:57

NEC speelde dit seizoen de pannen van het dak. De Nijmegenaren pakten met een indrukwekkend puntenrecord de titel in de Jupiler League en zijn daarom vanaf volgend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. Voordat het zover is, staat er echter nog veel te gebeuren in het Goffertstadion. De club gaat op zoek naar meer dan tien aanwinsten.

De kampioensploeg van NEC zal niet intact blijven, dat is meer dan duidelijk. "We hebben elf contracten opgezegd, dus we houden in principe nog twaalf jongens over. Betekent dat we op zoek moeten naar dertien versterkingen, ongeveer", legt algemeen directeur Bart van Ingen uit in gesprek met Voetbal International. Het wordt bovendien een hels karwei om smaakmakers Anthony Limbombe en Alireza Jahanbakhsh te behouden. "Ze zijn in trek, dat is logisch, maar er ligt nu geen concreet bod. Op niet één van onze spelers."

De tijd zal leren wat er in de zomer allemaal zal gebeuren in Nijmegen. "Wij hebben ons huiswerk gedaan", aldus Van Ingen. "We zijn bereid te praten over het vertrek van welke speler dan ook, maar alleen als het juiste bedrag op tafel komt. We moeten dusdanig kunnen herinvesteren dat ons doel niet in gevaar komt. Met onze begroting van tussen de 10,5 en 11 miljoen euro horen we bij de onderste vijf. We gaan voor handhaving."

Investeerder Marcel Boekhoorn sprak zich onlangs ambitieuzer uit, door te stellen dat NEC volgend seizoen in het linkerrijtje zal eindigen. "In ons plan 2014-2017 staat het als volgt: in seizoen één terug naar de Eredivisie, in seizoen twee een nieuw fundament leggen om daar te blijven en in seizoen drie een uitdager worden van het linkerrijtje. Als investeerders willen dat we sneller stappen zetten dan kán dat, maar dan zal dat ook extern gefinancierd moeten worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen