Gudelj vindt dat de druk volledig bij Feyenoord ligt

15 mei 2015, 10:42

AZ kan komende zondag de kroon op een prima seizoen zetten. De jaargang begon uiterst onrustig voor de Alkmaarders, met de perikelen rond trainers Marco van Basten en Alex Pastoor, maar onder leiding van trainer John van den Brom keerde de rust terug en werden de prestaties steeds beter. Het kan nog tot de derde plaats in de Eredivisie en dus tot een ticket voor de Europa League leiden, maar de Noord-Hollanders zijn wel afhankelijk van Feyenoord.

AZ en Feyenoord hebben evenveel punten, maar de Rotterdammers hebben een beter doelsaldo. De ploeg van Van den Brom moet daarom hopen dat de concurrent punten laat liggen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Zelf gaat AZ op visite bij Excelsior. "Voor ons is een derde plaats alleen maar mooi meegenomen. We kunnen vrijuit spelen", stelt Nemanja Gudelj in het Algemeen Dagblad. "Het gaat straks om de play-offs. Die moeten we zien te winnen. Dan plaatsen we ons alsnog voor Europees voetbal. Vitesse maakt ook een kans, maar die ploeg staat nog op achterstand."

Het is natuurlijk wel zo dat de kansen voor AZ flink toegenomen zijn, door de 1-4 zege van Vitesse bij Feyenoord. "In de groepsapp die we hebben, werd de stemming maandag tijdens Feyenoord - Vitesse steeds joliger. Na de 0-1 voor Vitesse was iedereen al blij. Dat werd alleen maar meer bij de 0-2 werd en uiteindelijk de 1-4. Vooraf hoop je dat Feyenoord minstens gelijkspeelt, dan weet je dat zo'n wedstrijd als die van zondag echt ergens om gaat. Dat is nu het geval", aldus Gudelj.

Na het seizoen verkast Gudelj naar Ajax. "Ik vond de reacties op de sociale media over die presentatie nog wel meevallen", zegt hij. "Veel supporters hebben me gezegd dat ze liever niet hadden gezien dat ik naar Ajax was gegaan. Maar ze zeggen er ook bij dat ze me een stap hogerop gunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen