Immense druk voor Rutten: "Daar ben ik niet mee bezig"

15 mei 2015, 14:33

Door een reeks met bedenkelijke resultaten heeft Feyenoord zichzelf flink in de problemen gebracht. De Rotterdamers gaan komende zondag op visite bij PEC Zwolle en als er niet gewonnen wordt, dan kunnen AZ (Excelsior-uit) en Vitesse (FC Utrecht-thuis) met plek drie aan de haal gaan. In dat geval is Feyenoord dus veroordeeld tot het spelen van play-offs om Europees voetbal. Kortom, de opdracht is duidelijk: er móet gewonnen worden in Zwolle.

Na de keurige 1-4 zege bij AZ wist Feyenoord al vier duels niet meer te winnen. Tegen Willem II (2-2) en FC Groningen (1-1) werd er gelijkgespeeld, tegen Go Ahead Eagles (0-1) en Vitesse (1-4) ging de ploeg van de geplaagde coach Fred Rutten onderuit. De situatie wordt dus steeds penibeler. "Als je zo'n klap krijgt als tegen Vitesse, is het logisch dat de eerste dagen erna vervelend zijn. Toch kun je er als trainer ook voor zorgen dat de teleurstelling naar de achtergrond wordt verdreven, bijvoorbeeld door iets andere, meer plezierige trainingsvormen. Dit team heeft bewezen ergens voor te kunnen vechten", reageert Rutten op de druk.

Twee punten in vier wedstrijden, het is Feyenoord onwaardig. "Het is heel moeilijk om daar één aanwijsbare oorzaak voor te noemen. Vaak is dat een combinatie van verschillende factoren", aldus Rutten, die dus met niets minder dan de winst genoegen neemt tegen PEC Zwolle. "Voor een grote club als Feyenoord is het behalen van twee punten uit vier wedstrijden niet goed genoeg. Dan wordt de druk groter en dat hoort erbij, al ben ik daar niet mee bezig. Ik richt me volledig op de wedstrijd van zondag, dat is het enige dat voor ons telt", benadrukt de keuzeheer van Feyenoord.

Karim El Ahmadi en Khalid Boulahrouz ontbreken wegens een schorsing in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Colin Kazim-Richards, die Zakaria Labyad maandagavond een klap zou hebben verkocht in de catacomben van De Kuip, is er ook gewoon bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen