Van den Brom hoopt op feest: "We zijn er klaar voor"

15 mei 2015, 15:46

De climax van het gevecht om plaats drie in de Eredivisie vindt komende zondag plaats. AZ is één van de drie kanshebbers voor de plek, die recht geeft op deelname aan de Europa League. Als Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle punten morst en de Alkmaarders bij Excelsior weten te winnen, dan grijpt AZ het Europese ticket. Het belooft veel spanning, weet coach John van den Brom. "Deze wedstrijd wordt beladen."

"En dat is ook meteen de charme van de laatste speelronde", gaat Van den Brom op AZ.nl in op de enerverende slotronde. "Omdat Vitesse (1-4 bij Feyenoord, red.) ons deze week een handje heeft geholpen, kunnen we nog derde worden. Onze opdracht is duidelijk: winnen. Dat is het enige dat we zondag kunnen en móeten doen. We liggen op koers, ramkoers. Als we na een overwinning derde worden, is het feest. Blijven we na een overwinning vierde, dan gaan we met een goed gevoel de play-offs in. We hebben dan namelijk vier keer op rij gewonnen", aldus de AZ-trainer.

Op Woudestein is het vaak lastig voetballen, weet Van den Brom. "Wat ik van Excelsior vind? Het is een leuke ploeg. Ze hebben zich dit seizoen meer dan terecht veilig gespeeld. Ik denk dat Excelsior nu tegen ons vrijuit kan spelen. Wij zijn er klaar voor. We doen het dit seizoen heel goed op kunstgras en hebben uit meer punten gepakt dan thuis", aldus de oefenmeester, die over een fitte groep beschikt. Nemanja Gudelj keert terug van zijn schorsing en start in de basis.

Steven Berghuis werd ondertussen door bondscoach Guus Hiddink uitgenodigd voor een trainingsstage met Oranje. "Ik werd vanmorgen (vrijdag, red.) door de bondscoach gebeld dat Berghuis erbij zit. Dat is positief voor hem en voor de club. En ja, het is zeker verdiend. Steef is bezig aan een heel goede serie. Hij is met zijn goals en assists belangrijk voor ons. Ik mocht het goede nieuws vervolgens aan hem brengen. Mooi om te zien, die blijheid op zijn gezicht", glimlacht de trotse Van den Brom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen