De Boer vindt El Ghazi en Bazoer lichtpuntjes van seizoen

15 mei 2015, 15:39

Ajax-coach Frank de Boer, die vandaag (vrijdag) zijn 45ste verjaardag viert, zal het niet al te erg vinden dat het seizoen na dit weekend voorbij is voor zijn ploeg. De voetbaljaargang bracht de Ajacieden weinig goeds. Ze werden, na vier landstitels op rij, onttroond door PSV en bovendien wisten de Amsterdammers niet ver te geraken in de beker en de Europa League. Het seizoen wordt afgesloten met de uitwedstrijd tegen degradant FC Dordrecht.

De Boer zag de titelaspiraties op een gegeven moment wegglippen. "Ik denk in de periode dat Serero, Klaassen en Veltman aan het sukkelen waren met blessures. Anderzijds zijn die spelers ook niet constant geweest. Dat is ook lastig op die leeftijd. Teveel spelers hebben niet de vorm gehad om langdurig om het kampioenschap mee te strijden. Als één speler uit vorm is, kun je dat nog wel opvangen. Maar als drie, vier of zelfs vijf spelers een mindere periode hebben, dan kun je dat bijna niet herstellen", weet De Boer.

De doorbraak van jeugdproducten Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer was een lichtpuntje. "Anwar heeft 43 wedstrijden gespeeld. Dat is als eerstejaars-senior ontzettend veel. Dat heeft ook met zijn uitstekende fysieke gesteldheid te maken. Datzelfde geldt voor Bazoer, die na de winterstop is komen aanzetten en het probleemloos heeft opgepakt", stelt De Boer, die Rafael van der Vaart graag erbij zal hebben. "Wij zoeken in eerste instantie een spits. Daarvoor zou Rafael in aanmerking kunnen komen. Wij zien voor hem een rol op de aanvallende posities weggelegd, en eventueel op tien."

Diederik Boer en Kenny Tete mogen van De Boer starten bij Ajax. Boer maakt zijn eredivisiedebuut voor de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen