Lodeweges: "Ga niet met oordopjes langs het veld zitten"

15 mei 2015, 16:04

Voor sc Heerenveen staat op de laatste speeldag van de Eredivisie niets op het spel, de Friezen zijn al zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Toch zullen de ontwikkelingen op andere velden gevolgd worden, want de resultaten van Feyenoord, AZ en Vitesse bepalen tegen welke ploeg sc Heerenveen moet spelen in de eerste ronde van de play-offs. Coach Dwight Lodeweges heeft geen voorkeur.

Lodeweges wil zich zondag niet bezighouden met de gebeurtenissen elders in het land, zegt hij op de clubwebsite. "Ik ga niet met oordopjes langs het veld zitten om te weten wat er op de andere velden gebeurt."

Een voorkeur voor een bepaalde tegenstander in de play-offs heeft de coach, die met zijn club tegen FC Twente speelt, niet. "Vitesse wint met 1-4 bij Feyenoord, dan zou je kunnen zeggen van 'Vitesse maar liever niet', maar in de competitie hebben we het thuis tegen Vitesse goed gedaan. AZ hebben we twee keer van gewonnen en thuis tegen Feyenoord hebben we op basis van een uitstekende tweede helft verdiend gewonnen. Het is echter geen garantie dat het in de play-offs goed gaat, we moeten, wie we ook treffen, er klaar voor zijn."

Tegen FC Twente mist Lodeweges zondag alleen de geschorste verdediger Joost van Aken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen