Pröpper vanwege play-offs mogelijk niet bij Oranje

15 mei 2015, 16:59

Davy Pröpper is opgeroepen voor Oranjes voorbereidingsprogramma op het EK-kwalificatieduel met Letland (vrijdag 12 juni) en de daaraan voorafgaande oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten op vrijdag 5 juni, maar het is nog maar de vraag of de middenvelder zich daadwerkelijk bij de nationale selectie kan voegen. Als hij met Vitesse deel moet nemen aan de play-offs, is hij mogelijk tot 31 mei zoet.

"Hoe we er nu voor staan, is het gewoon play-offs", zegt Pröpper bij Omroep Gelderland. "Dan gaan we de play-offs winnen en moet je maar hopen dat je er bij zit. Het Nederlands Elftal is toch het hoogst haalbare."

Op 1 juni beslist coach Guus Hiddink welke spelers hij opneemt in zijn definitieve groep voor beide interlands. Pröpper wacht af wat er gaat gebeuren. "Als het nu niet komt, komt het een ander keertje wel. Want ik hoop niet dat dit het enige jaar is dat ik goed voetbal en in aanmerking kom voor het Nederlands elftal."

Coach Peter Bosz van Vitesse reageert verheugd op de invitatie voor Pröpper: "Ik vind dat geweldig voor Davy en ook zeer verdiend. En ook mooi voor de club en de hele selectie. Ik bedoel: als we nog steeds twaalfde hadden gestaan, dan was diezelfde Davy Pröpper niet opgeroepen. Want zo werkt dat ook natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen