Van Gaal is tevreden: "Maar het is niet goed genoeg"

15 mei 2015, 20:17

Het eerste seizoen van Louis van Gaal bij Manchester United zit er bijna op. Met een voorlopige vierde plaats kan niet gesproken worden van een mislukt seizoen, maar van enige euforie is ook geen sprake. Van Gaal is vooral tevreden dat deelname aan de Champions League veiliggesteld is.

Op de website van zijn club legt de Nederlander uit dat dit een soort overgangsjaar was voor Manchester United. Afgelopen zomer verloor het met Patrice Evra, Rio Ferdinand en Nemanja Vidic drie ervaren krachten en met name de defensie moest helemaal opnieuw worden opgebouwd. "Of ons doel voor dit seizoen bereikt is? Natuurlijk. Samen met het bestuur hebben we reële doelstellingen geformuleerd. Het was een hele uitdaging, want we hebben in de zomer vijftien spelers laten gaan en slechts vijf nieuwelingen gehaald."

"We hebben het dit seizoen gedaan met heel anders spelers dan de voorgaande jaren", stelt hij. "Als je mannen als Evra, Ferdinand en Vidic verliest, gaat dan ten koste van je defensieve organisatie. De verdediging moest vernieuwd worden en iemand als Antonio Valencia, een vleugelspeler, heeft dit seizoen vaak achterin gespeeld. Dus ik denk dat we het goed gedaan hebben, maar het was niet goed genoeg. Want aan het eind van de dag willen we graag kampioen zijn. Nu mikken we op de derde plaats, dat is nog altijd mogelijk."

Manchester United speelt zondag tegen Arsenal, dat derde staat. Bij winst stijgt de ploeg van Van Gaal naar de derde plaats, maar Arsenal speelde één wedstrijd minder en heeft dus nog alles in eigen hand.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen