VVV schudt Oss af na 'spookgoal' en treft NAC of Eagles

15 mei 2015, 20:39

Het sprookje van FC Oss, dat dit seizoen zeer verrassend een periodetitel pakte in de Jupiler League, is ten einde. In de eerste ronde van de play-offs moesten de Brabanders het hoofd buigen voor VVV Venlo. Na een 1-2 overwinning in Oss, eerder deze week, hield VVV Venlo op eigen veld stand: 0-0.

Door de 1-2 thuisnederlaag wist FC Oss dat het in Venlo minimaal twee keer moest scoren om de volgende ronde van de play-offs te halen. Een hels karwei voor de Brabanders, die vlak voor de start van de nacompetitie besloten om afscheid te nemen van coach Wil Boessen. Tussen de club en de coach was, na het behalen van een periodetitel en daaropvolgende stukgelopen contractonderhandelingen, een 'onhoudbaar spanningsveld' ontstaan, zo luidde de uitleg van voorzitter Bert Zwanenburg. Klaas Wels nam de taken van Boessen in de nacompetitie over.

Met Wels aan het roer leek FC Oss op 0-1 te komen in Venlo, maar een doelpunt van Istvan Bakx werd niet toegekend. De inzet van de spits kwam via de paal bij doelman Niki Mäenpää terecht, die met bal en al over de lijn rolde. Een loepzuiver doelpunt en de bal leek minimaal enkele tientallen centimeters over de lijn te zijn geweest, maar de arbitrage dacht er anders over en kende geen doelpunt toe aan de bezoekers.

Het bleef zodoende 0-0 en dus moest FC Oss er nog altijd twee maken, iets dat niet mogelijk bleek. VVV Venlo speelde zeker niet groots, maar bleef in het restant van de wedstrijd vrij eenvoudig overeind.

In de volgende ronde van de play-offs om promotie speelt VVV tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Dat is op dit moment NAC Breda, maar ook Go Ahead Eagles maakt nog kans op deze klassering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen