Poulsen is definitief PSV'er: "Een geweldige kans"

15 mei 2015, 20:27

De transfer van Simon Poulsen naar PSV is afgerond. Op de eigen website bevestigt de kersverse landskampioen dat de Deense linkervleugelverdediger voor twee seizoenen getekend heeft. Hij komt over van AZ, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. PSV hoeft om die reden geen transfersom te betalen.

Bij PSV wordt Poulsen de stand-in van Jetro Willems, de vaste linksback. "Een geweldige kans als de kampioen je vraagt om te komen", zegt de Deen (30) bij PSV TV over zijn overstap. "Ik wil heel graag meehelpen aan een nieuw kampioenschap. Ik zal keihard werken en hoop dat ik mijn kans krijg me te laten zien voor PSV."

Technisch manager Marcel Brands van PSV legt uit waarom hij voor de ervaren Deen gekozen heeft. "We verliezen Abel Tamata na dit seizoen en we willen aan die kant toch twee opties hebben, met Willems en Poulsen. Hij is een heel ervaren jongen, om hem achter Jetro te hebben is perfect. Hij zal een goede rol spelen in de groep, dat zit ook in zijn karakter. Hij is natuurlijk ook de taal machtig omdat hij al lang in Nederland is."

Met AZ werd Poulsen in 2009 kampioen van Nederland, datzelfde jaar won hij met de Alkmaarse club de Johan Cruijff Schaal. Als international maakte de Deen het WK van 2010 en het EK van 2012 mee.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen