Liesveld: "Diep triest dat wij geen goal geven"

15 mei 2015, 22:19

Scheidsrechter Richard Liesveld speelde een ongelukkige hoofdrol in de wedstrijd tussen VVV Venlo en FC Oss (0-0). In de eerste helft van het nacompetitieduel leken de bezoekers te scoren, maar het ontging de arbitrage dat de bal over de doellijn was. In gesprek met FOX Sports geeft Liesveld toe dat hij en zijn assistent vermoedelijk fout zaten.

"Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar het heeft er alle schijn van dat die bal gewoon gezeten heeft", aldus de scheidsrechter. In het veld kon Liesveld het moment onvoldoende beoordelen. "Mijn gedachten gaan dan meteen naar de assistent, die staat op de achterlijn en is de enige die mij de input kan geven. Ik kan zelf wel een mening vormen, maar vanaf zestien meter kan ik het niet met honderd procent zekerheid zeggen. Mijn assistent heeft de bal niet met zekerheid over de doellijn gezien."

Liesveld baalt flink: "Het is diep triest dat wij als arbitrage geen goal geven. Op zo'n moment ben je als leiding bepalend, je krijgt misschien een heel andere wedstrijd, en dat wil je niet zijn. Zeker niet in negatieve zin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen