Rutten kiest voor Kazim: "Er moet gevochten worden"

16 mei 2015, 10:49

Fred Rutten heeft geen seconde getwijfeld aan het opstellen van Colin Kazim-Richards in de cruciale uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van zondag. Volgens de coach van Feyenoord hebben de Rotterdammers de Turk hard nodig, omdat zijn spelers de grens moeten opzoeken tegen De Blauwvingers.

"Dit wordt een wedstrijd waarin gevochten moet worden", zegt Rutten in De Telegraaf. "Figuurlijk dan", vervolgt Rutten, met een knipoog doelend op de gebeurtenissen van maandagavond. Toen escaleerde het na de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-4). Vitesse-speler Zakaria Labyad verklaarde dat hij toen was geslagen door de spits van Feyenoord, maar bewezen werd dat niet.

Voor Feyenoord wordt het erop of eronder tegen PEC. Bij winst is de ploeg zeker van rechtstreekse plaatsing voor de Europa League, bij ieder ander resultaat dreigt de nacompetitie. "In sommige wedstrijden heb je spelers nodig die de grenzen durven op te zoeken. Dus dat betekent dat hij in Zwolle start", zegt Rutten, die Kazim-Richards wel probeert bij te sturen in zijn gedrag. "Ik spreek regelmatig met hem, ook over waar die grens precies ligt. Hij komt uit een andere competitie, in andere landen ligt die grens wat verder."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen