Berghuis over erfenis Robben: "Die man is zo goed"

16 mei 2015, 12:53

Steven Berghuis was samen met Tjaronn Chery van FC Groningen een verrassende naam in de voorselectie van Oranje die vrijdag bekend werd gemaakt. De smaakmaker van AZ is door bondscoach Guus Hiddink bij de selectie gehaald als rechteraanvaller, waar de geblesseerde Arjen Robben ontbreekt. Berghuis vindt de erfenis van Robben behoorlijk zwaar.

Berghuis kan de positie op de rechtervleugel vergelijkbaar invullen als de speler van Bayern München. "Zover had ik nog helemaal niet gedacht", reageert Berghuis in De Telegraaf. "We zijn allebei een linkspoot die op de rechtervleugel uit de voeten kan en dan zit er automatisch een actie naar binnen in. Ik stond er altijd nuchter in. Als het komt, dan komt het, zo dacht ik. En verder genoot ik alleen van het voetbal. Maar ik vind niet dat je ons kunt vergelijken. Die man is zo goed, daar ga ik niet aan beginnen."

Met de uitverkiezing voor de voorlopige selectie van Oranje voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (5 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni) lonkt een debuut in het Nederlands elftal. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Frank Berghuis, die ooit één interland speelde. "Hij was ook supertrots. 'Klasse, je hebt het verdiend. Je bent lekker bezig', zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen