Streppel: "Wie ben ik om te zeggen dat ik erbij hoor?"

16 mei 2015, 13:52

De naam van Jurgen Streppel ontbrak tot verbazing van velen in de lijst van genomineerden voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste coach van dit seizoen. Streppel, die met Willem II bezig is aan een geweldig seizoen en knap negende staat, blijft zelf echter bescheiden. Hij vindt niet dat hij in de positie is om kritiek te hebben op het ontbreken van zijn naam.

Phillip Cocu (PSV), Fred Rutten (Feyenoord), Ruud Brood (NEC), Peter Bosz (Vitesse) en Ron Jans (PEC Zwolle) waren de genomineerden. Cocu, die dit seizoen kampioen werd met PSV, legde vorige week beslag op de prijs voor beste trainer van het seizoen. Streppel was dus niet eens in de race voor de award. "Ik ben er door meer mensen op aangesproken", zegt de coach in het Algemeen Dagblad. "Kijk, wie ben ik om te zeggen dat ik erbij hoor?"

Hij ligt niet wakker van de kwestie. "Ik vind het de mooiste waardering als mijn spelers zeggen: 'Die Streppel, dat is wel een goeie coach'. Of als collega-trainers zich positief uiten. Of Willem II." Het ontbreken van Streppel had gedeeltelijk te maken met het feit dat de lijst van genomineerden in april al bekend moet worden gemaakt. Dat is ook de reden dat Erwin van de Looi, die met FC Groningen de beker won, niet genomineerd was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen