Southampton verpulvert Aston Villa; glansrol voor Mané

16 mei 2015, 15:39   Bijgewerkt: 16 mei 2015, 15:52

Southampton heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen uitgehaald tegen Aston Villa. De ploeg van Ronald Koeman won vanmiddag (zaterdag) met 6-1 van de ploeg uit Birmingham. Bij rust was er al een 5-1 voorsprong behaald. Sadio Mané was met een razendsnelle hattrick de grote man aan de kant van The Saints, Graziano Pellé scoorde één keer.

Dat er na zestien minuten een 3-0 stand op het bord stond, viel enigszins verrassend te noemen. Southampton won voor vandaag van de laatste vier duels niet één keer en zag Europees voetbal aan de horizon verdwijnen. Door de ruime en verdiende zege op Aston Villa is de hoop terug, al blijft Koeman afhankelijk van Tottenham Hotspur.

Op de overwinning van Southampton op de ploeg van Ron Vlaar, die net als Leandro Bacuna in de basis begon, viel niets af te dingen. De thuisclub veegde vanaf minuut één de vloer aan met de bezoekers en legde het zwakke Aston Villa op de pijnbank. Aanvoerder Vlaar deelde, net als eigenlijk al spelers van de ploeg uit Birmingham, in de malaise. Hij leidde de 2-0 in, door een bal te kort terug te spelen op doelman Shay Given.

Mané was dus dé man van het eerste kwartier, daarna deed collega-aanvaller Shane Long van zich spreken. Met een intikker zorgde hij voor 4-0 en met een absolute wereldgoal tilde hij de stand naar 5-0. Vanaf veertig meter krulde hij de bal op geweldige wijze in het doel en maakte daarme de vijf vol. In de doelpuntenregen kon ook Pellé uiteraard niet achterblijven, al duurde het lang voordat hij zijn treffer maakte. In de 81ste minuut scoorde hij de 6-1, na een geweldige voorzet van Mané.

Namens Aston Villa had Christian Benteke in de blessuretijd van de eerste helft al voor de 5-1 gezorgd.