Leicester handhaaft zich, Advocaat heeft nog punt nodig

16 mei 2015, 18:09   Bijgewerkt: 16 mei 2015, 18:20

In de Engelse Premier League heeft de degradatiekraker tussen Sunderland en Leicester City geen doelpunten opgeleverd (0-0). Door de resultaten op de andere velden - Hull City verloor met 2-0 bj Tottenham Hotspur, Newcastle United boog met 2-1 voor degradant Queens Park Rangers - is Leceister zeker van handhaving, het Sunderland van manager Dick Advocaat staat drie punten boven de rode streep.

De situatie onderaan het klassement van de Premier League is nu als volgt: Aston Villa - ondanks een 6-1 pak slaag bij het Southampton van manager Ronald Koeman eerder op de dag - en Leicester City zijn verzekerd van handhaving, terwijl Burnley en Queens Park Rangers vorige week al werden veroordeeld tot degradatie. Sunderland, Newcastle en Hull City komen nog in aanmerking om als derde team af te zakken naar het Championship.

Sunderland heeft na 36 wedstrijden 37 punten en een doelsaldo van -20 en daarmee de beste papieren om behouden te blijven voor de Premier League. Aartsrivaal Newcastle volgt met 36 punten uit 37 duels (doelsaldo -25) op de zeventiende plaats, Hull City staat met 34 uit 37 (doelsaldo -18) onder de rode streep. Sunderland sluit wel af met uitwedstrijden tegen Arsenal (woensdag, inhaalduel) en Chelsea, terwijl Newcastle United volgende week zondag eindigt met een thuiswedstrijd tegen West Ham United, Hull City krijgt dan bezoek van het Manchester United van manager Louis van Gaal.

Sunderland, met Patrick van Aanholt in de basis, kreeg in de eerste helft de betere mogelijkheden tegen Leicester City. De beste was in de 23ste minuut voor Danny Graham, wiens volley werd gekeerd door keeper Kasper Schmeichel. De Deense sluitpost moest zich even later opnieuw strekken, ditmaal op een vrije trap van Sebastian Larsson. Ook in de tweede helft vielen er geen doelpunten in het Stadium of Light, al kwam Sunderland in de slotfase nog wel goed weg. Na een misverstand tussen John O'Shea en keeper Costel Pantilimon mocht Andrej Kramaric uithalen, maar de poging van de Kroaat miste de juiste richting.

Leroy Fer was de grote man bij QPR, thuis tegen Newcastle United. De Nederlandse middenvelder bepaalde in de 61ste minuut met een afstandsschot de eindscore op 2-1 op Loftus Road. Tim Krul stond met een matige uittrap onbedoeld aan de basis van de QPR-goal. Krul had in de 24ste minuut met een verre uittrap nog wel een groot aandeel in de 0-1 van Emmanuel Rivière. Matt Phillips kopte acht minuten na de doelwissel de 1-1 binnen voor QPR. Naast Krul had ook Daryl Janmaat een basisplaats bij Newcastle United, Vurnon Anita bleef op de bank, terwijl Siem de Jong ontbrak vanwege een blessure.

Tottenham Hotspur nam in het eerste kwartier van het tweede bedrijf afstand van Hull City, waarmee die equipe op de drempel van het Championship werd geduwd. Hull had in het begin van de tweede helft het betere van het spel, maar in de 54ste minuut tekende Nacer Chadli voor de 1-0 voor Tottenham Hotspur. De voormalige speler van FC Twente werd door Erik Lamela bediend met een mooie steekpaas. Danny Rose zorgde zeven minuten later voor de 2-0, Ryan Mason bracht hem met een boogbal met veel gevoel op fraaie wijze in stelling. Michel Vorm bleef op de bank bij Tottenham Hotspur.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen