Crystal Palace verpest afscheid Gerrard van Anfield

16 mei 2015, 20:33   Bijgewerkt: 16 mei 2015, 23:06

Er is een einde gekomen aan het tijdperk van Steven Gerrard op Anfield. De 34-jarige middenvelder speelde zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd als speler van Liverpool, maar een succes was het niet: Crystal Palace bleek met 1-3 te sterk.

Gerrard kwam als 9-jarige jongen terecht in de jeugdopleiding van Liverpool en bleef de club altijd trouw. Afgelopen winter werd echter bekend dat de Engelse middenvelder zijn heil met ingang van komende zomer elders gaat zoeken, in de Verenigde Staten bij de Los Angeles Galaxy, om precies te zijn. Daarmee vertrekt er een instituut uit de Merseyside, vanavond (zaterdag) in het duel met Crystal Palace was Gerrard voor voorlopig de laatste keer te bewonderen op Anfield.

Het begin was prachtig: de spelers van beide clubs vormden een erehaag voor Gerrard, die samen met zijn kinderen het veld opliep. In het stadion zorgden de supporters voor een prachtige sfeer en met meerdere tifo's maakten zij hun liefde en waardering voor Gerrard nog maar eens duidelijk.

Crystal Palace was echter niet naar Liverpool gekomen om aan een feestje mee te werken. Het begin voor Gerrard en co was nochtans aardig, Adam Lallana zette de thuisploeg in de 26ste minuut op 1-0. De oud-speler van Southampton profiteerde van geklungel achterin bij Crystal Palace en vierde het feestje met Gerrard.

Op slag van rust kwam Crystal Palace echter op gelijke hoogte, Jason Puncheon schoot net als vorige week tegen het Manchester United van Louis van Gaal raak uit een vrije trap. Na een uur kwamen de bezoekers uit Londen zelfs op 1-2, Wilfried Zaha - koud in het veld - tikte de bal van dichtbij in het doel.

Het was op voorhand de bedoeling dat Gerrard een publiekswissel zou krijgen, maar gezien de achterstand en het feit dat Liverpool de punten hard nodig heeft in de strijd om Europees voetbal liet manager Brendan Rodgers hem staan. Gerrard kon het tij echter niet meer keren. Sterker nog, in de slotfase kwam Crystal Palace zelfs op 1-3. Glenn Murray benutte de rebound van een penalty, die werd toegekend na een overtreding van Lucas Leiva op Zaha op de rand van 'de zestien'.

Liverpool had zich bij winst verzekerd van Europees voetbal, maar moet nu volgende week in de laatste speelronde, uit tegen Stoke City, winnen om achtervolgers Tottenham Hotspur en Southampton op eigen kracht onder zich te houden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen