Paris Saint Germain grijpt derde titel op rij in Frankrijk

16 mei 2015, 22:58   Bijgewerkt: 16 mei 2015, 23:50

Paris Saint Germain is voor de derde keer op rij en de vijfde maal in totaal kampioen van Frankrijk geworden. De ploeg van coach Laurent Blanc verzekerde zich zaterdag in de voorlaatste speelronde van de Ligue 1 met een 1-2 zege bij Montpellier van het kampioenschap.

Paris Saint Germain stond al na 25 minuten met 0-2 voor in Montpellier. De bezoekers uit Parijs schoten sterk uit de startblokken en kregen al snel via Edinson Cavani een goede mogelijkheid om op 0-1 te komen. De Uruguayaanse aanvaller verzuimde echter een te korte terugspeelbal van Hilton op zijn keeper af te straffen in de vorm van een doelpunt.

In de zeventiende minuut was het wel raak voor Paris SG. Blaise Matuidi opende de score na een mooie steekpass van Adrien Rabiot, Ezequiel Lavezzi zorgde acht minuten later voor de 0-2. Zodoende leek de wedstrijd te gaan uitmonden in een dikke zege voor Paris SG, maar vijf minuten voor de pauze kwam Montpellier op fraaie wijze terug in de partij. Iedereen verwachtte dat Anthony Mounier vanaf de rechterflank een voorzet zou geven, maar de speler zag dat PSG-keeper Sirigu niet goed stond opgesteld en tekende zodoende voor de 1-2. Daar bleef het echter bij. Gregory van der Wiel bleef op de bank bij Paris SG in de kampioenswedstrijd.

Met nog één speelronde te gaan heeft Paris Saint Germain acht punten voorsprong op nummer twee Olympique Lyon. De, tot vanavond, enig overgebleven concurrent kwam thuis tegen Girondins Bordeaux niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met dat punt stelde Lyon wel de tweede plaats en daarmee directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League veilig.

Het gat naar nummer drie AS Monaco bedraagt namelijk vier punten. De Monegasken boekten een 2-0 thuiszege op degradant FC Metz en hebben de beste papieren om het voorrondeticket voor het miljoenenbal te grijpen. Ze hebben een voorsprong van twee punten op nummers vier Olympique Marseille en Saint-Etienne. Marseille won met 0-4 bij Lille, Saint-Etienne zegevierde met Ricky van Wolfswinkel in de basis met 1-2 bij Evian TG. Laatstgenoemde club werd daardoor veroordeeld tot degradatie, FC Metz en RC Lens zijn de andere degradanten uit de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen