Mourinho: "Zonder mij had Terry hier niet meer gespeeld"

17 mei 2015, 10:28

Als José Mourinho niet teruggekomen was naar Chelsea, dan was John Terry geen speler van de kersverse landskampioen meer geweest. Althans, dat denkt de Portugese oefenmeester. "Ik denk dat hij wel weet dat hij zonder mij waarschijnlijk niet meer bij Chelsea had gespeeld." 

De 34-jarige Terry maakte wonderbaarlijk genoeg dit seizoen in alle competitiewedstrijden van Chelsea de negentig minuten vol. Met The Blues pakte hij zijn vierde landstitel. Zonder Mourinho was dit niet gebeurd, claimt de manager in kwestie. "Maar ik weet ook dat ik zonder hem waarschijnlijk niet weer kampioen was geworden", voegt de Portugees toe.

Onder managers Roberto Di Matteo en Rafael Benitez leek de rol van Terry op Stamford Bridge uitgespeeld te raken. Mourinho keerde in 2013 terug in Londen en sprak zijn vertrouwen in uit in de ervaren verdediger. "Ik dacht dat hij in de problemen zat en dat het over was. Hij had twee jaar lang bijna niet gespeeld. Ik dacht dat er iets mis was, maar ik hield vertrouwen."

"Hij heeft weer een fantastisch niveau gehaald, het was een magnifiek seizoen voor hem", besluit Mourinho, die maandagavond met Chelsea op bezoek gaat bij West Bromwich Albion en het seizoen daarna afsluit tegen Sunderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen