Blanc geniet nog meer van landstitel PSG dan vorig jaar

17 mei 2015, 10:59

Paris Saint Germain wist zaterdagavond, dankzij een 1-2 overwinning bij Montpellier, de derde landstitel op rij in de wacht te slepen. Voor coach Laurent Blanc was het de tweede keer dat hij als coach kampioen werd met de kapitaalkrachtige Franse club. Voor de oefenmeester, die voortborduurt op het werk van Carlo Ancelotti, smaakt deze titel lekkerder dan de vorige.

Blanc stond behoorlijk onder druk aan het begin van het seizoen, toen vier van de zes wedstrijden niet gewonnen werden. Uiteindelijk kwam het dus goed. "We hadden een stroeve start, maar daardoor kunnen we er nog meer van genieten. Het is mooi om alle emoties op het veld en in de kleedkamer te zien", zegt de coach, die niet met de eer strijkt. "De spelers doen het op het veld, ik kies alleen de spelers."

Het is de derde titel als coach voor Blanc, die in het seizoen 2008/2009 kampioen werd met Girondins de Bordeaux. "Ik hou nog steeds van deze baan", stelt Blanc, die met PSG acht punten voor staat op nummer twee Olympique Lyon. Er zijn nog twee speelronden te gaan in de Ligue 1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen