Feyenoord naar play-offs na nieuwe teleurstelling

17 mei 2015, 16:36   Bijgewerkt: 17 mei 2015, 16:42

Sinds maandag wist Feyenoord dat het van PEC Zwolle moest winnen om derde te worden, maar eigenlijk zat het er geen moment in. Alleen Boëtius was dichtbij een goal in de eerste helft, veel verder kwamen de Rotterdammers niet. In de tweede helft kwam PEC Zwolle op voorsprong dankzij Rienstra, toen Karsdorp niet veel later een strafschop veroorzaakte en rood kreeg, was het beslist. In de blessuretijd maakte Necid er ook nog eens 3-0 van. Daardoor moet Feyenoord nog vol aan de bak op Europees voetbal te halen en is AZ derde geworden in de Eredivisie.

In de tweede helft had Feyenoord geen tijd meer om zenuwachtig te zijn. De ploeg stond aan de verkeerde kant van de streep en moest wat forceren. Het tegenovergestelde gebeurde. Eerst kon Vermeer nog net een inzet van Thomas keren, maar niet veel later was hij kansloos op de inzet van Rienstra. De goal bracht Feyenoord dieper in de problemen. Ineens hadden de Rotterdammers twee goals nodig om de play-offs te voorkomen en directe plaatsing voor de Europa League af te dwingen.

Toen Karsdorp de doorgebroken Thomas neerhaalde, was het gebeurd met de Rotterdamse kansen. Nijhuis, die veel door liet gaan, besloot een strafschop te geven en ook moest Karsdorp met rood van het veld. De net ingevallen Necid kan een prima strafschop nemen en liet ook Vermeer kansloos. Daarmee moest Feyenoord drie keer scoren om nog derde te worden en dat met een mannetje minder. De ploeg liet met elf man al te weinig zien, waardoor het geloof na de tweede goal en de rode kaart verdwenen was. Rutten greep in en haalde de onzichtbare Kazim-Richards van het veld en bracht Kongolo, om een grotere nederlaag te voorkomen. Dat lukte deels. Necid kreeg verschillende keren de kans om te scoren, en zo gelijk te komen met concurrent Nijland, maar kreeg de bal er lang niet in. In de blessuretijd lukte het wel, waarmee hij de einstand op 3-0 bepaalde.

Door deze uitslag gaat dus niet alleen PEC Zwolle, maar ook Feyenoord de play-offs in. Het seizoen is nog niet verloren, Europees voetbal behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Maar Feyenoord zal nog eens terugdenken aan 5 april, toen AZ met 1-4 werd verslagen. Dat bleek de laatste overwinning te zijn in de competitie. Wie bedenkt dat Feyenoord daarna in vijf wedstrijden maar twee punten pakte en tot en met de laatste speeldag het lot in eigen hand had, beseft hoe erg de Rotterdammers het hebben laten liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen