NAC verliest doelpuntenfestijn, maar blijft Go Ahead voor

17 mei 2015, 16:34

NAC Breda is als zestiende geëindigd in de Eredivisie en speelt dus in de eerste ronde van de play-offs tegen VVV Venlo. De ploeg van coach Robert Maaskant beëindigde het seizoen met een bizarre wedstrijd tegen FC Groningen, die in 4-5 eindigde. Ondanks de nederlaag bleef het Go Ahead Eagles, dat met 1-0 verloor van Heracles Almelo, voor.

Voor NAC Breda en Go Ahead Eagles ging het op de laatste speeldag van het seizoen alleen nog om de eindklassering in de Eredivisie. Zestiende worden kan belangrijk zijn, omdat je dan in de play-offs de nummer twee van de Jupiler League (FC Eindhoven) ontloopt. Plek zestien is een prooi voor NAC Breda geworden, al dwong de ploeg dat niet zelf af. Het verloor in een bizar duel van FC Groningen, maar zag rivaal Go Ahead ook verliezen. De ploeg uit Deventer ging met 1-0 onderuit bij Heracles Almelo.

Het duel tussen NAC en FC Groningen was een spektakelstuk van jewelste. In de eerste helft scoorde Michael de Leeuw drie keer voor de uitploeg, tussendoor deden Guyon Fernandez en Adnane Tighadouini iets terug namens de thuisploeg. Met een vrije trap leek Tjaronn Chery het duel in de tweede helft te beslissen in het voordeel van de bekerwinnaar, maar NAC Breda knokte zich terug van 2-4 tot 4-4. Tighadouini en opnieuw Fernandez, die tot vandaag niet één keer gescoord had in het shirt van NAC Breda, maakten de goals.

Het leek dus een gelijkspel te worden, maar na een misverstand in de Bredase defensie maakte uitgerekend de bekritiseerde Danny Hoesen er in de slotfase 4-5 voor FC Groningen van. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee plek acht in de Eredivisie, het blijft Willem II op doelsaldo voor. De Tilburgers wonnen ook, met 1-2 bij SC Cambuur, maar kwamen uiteindelijk één doelpunt tekort om FC Groningen op de ranglijst te passeren.