Feyenoord neemt per direct afscheid van Rutten

Ger
17 mei 2015, 22:11   Bijgewerkt: 17 mei 2015, 22:19

Fred Rutten is door Feyenoord op straat gezet. Dat heeft de clubleiding enkele uren na de nederlaag tegen PEC Zwolle besloten. De Rotterdamse club ging in de laatste reguliere speelronde van de Eredivisie met 3-0 onderuit. Door die nederlaag is Feyenoord veroordeeld tot het spelen van play-offs voor Europees voetbal.

Donderdag speelt Feyenoord het eerste duel in de play-offs, uit tegen sc Heerenveen. Dan zal Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer op de bank zitten bij de Kuipbewoners. De oud-international was al benoemd als hoofdverantwoordelijke voor volgend seizoen. De 52-jarige Rutten nam na de nederlaag in Zwolle al een voorschot op zijn afscheid. "Als je vijf wedstrijden op rij geen prestatie levert bij een grote club, dan moet je gaan nadenken", zei hij tegenover FOX Sports. "Dat ga ik vanavond doen, samen met directeur Martin van Geel."

Door het verlies in de 34ste speelronde eindigde Feyenoord als vierde in de reguliere competitie. Daarmee loopt de club directe plaatsing voor de Europa League mis. AZ, dat zegevierde bij Excelsior, ging Feyenoord voorbij op de ranglijst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen