Van Hanegem: "In- en- intriest wat er met mijn club gebeurt"

18 mei 2015, 08:13

Willem van Hanegem ziet met lede ogen aan dat de dramatische recente resultaten, het mislopen van directe plaatsing voor de Europa League en het ontslag van coach Fred Rutten diepe wonden in Feyenoord aan het slaan is. Het icoon ziet het niet snel goed komen met zijn club, zegt hij in zijn wekelijkse column in het AD. De Kromme uit stevige kritiek op de clubleiding van de Rotterdammers.

"Ik zou graag zo willen denken als veel supporters van Feyenoord. Dat het volgend seizoen wel beter zal gaan. Maar ik verwacht niet dat veel lezers mij zullen geloven als ik dat zou schrijven. Ik ben somber gestemd", schrijft Van Hanegem in zijn column. "Ik vind het in- en- intriest wat er deze competitie met mijn club gebeurt. Ik ben nu als de dood dat ze de play-offs niet gaan winnen. Van de vier ploegen is Feyenoord het minste. En ik zie voor de toekomst ook geen verbetering", bromt de oud-international.

Onder meer technisch directeur Martin van Geel moet het flink ontgelden bij Van Hanegem. "Het vervelende is dat de mensen in de leiding niet tegen kritiek kunnen en niets van anderen willen aannemen. Ik heb weleens een paar namen doorgegeven van aardige spelers, maar dan kreeg ik een berichtje dat het niet haalbaar was. Feyenoord komt dan met oudere spelers als Wilkshire, Boulahrouz en Kazim op de proppen. Maar dan kan je beter in je eigen jeugd kijken. Fred Rutten had ook de naam dat hij die jonge gasten allemaal beter zou maken, maar hij is dus niet de goede dokter gebleken."

Giovanni van Bronckhorst neemt het stokje nu over van de weggestuurde Rutten. "Ik had best vertrouwen in Van Bronckhorst en Van Gastel, maar ik begrijp niet dat ze het hele seizoen niets van zich hebben laten horen. Zij hebben toch ook gezien dat het bij Feyenoord vaak helemaal mis ging. Of zagen ze dat niet? Ik kan me dat niet voorstellen, want dat zou wel een groot brevet van onvermogen zijn. Maar aan loyale assistenten heb je ook niets", besluit Van Hanegem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen