Wijnaldum was de beste, voor Gudelj en Botteghin

18 mei 2015, 08:46

Georginio Wijnaldum is verkozen tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie. De aanvoerder van PSV is de opvolger van Daley Blind. Het is voor de dynamische middenvelder een bekroning voor zijn formidabele en stabiele seizoen, waarin hij landskampioen wist te worden met zijn club en bovendien veertien doelpunten wist te maken. Vorige week wist PSV-coach Phillip Cocu al de Rinus Michels Award in ontvangst nemen als beste trainer van het seizoen.

Wijnaldum nam een week voor de winterstop het koplopersstokje over van Nemanja Gudelj. De smaakmaker van AZ, die komende zomer naar Ajax verkast, werd uiteindelijk wel tweede in de verkiezing en won zodoende de Zilveren Schoen. De marge met nummer drie Eric Botteghin was echter niet groot. De Braziliaanse verdediger van bekerwinnaar FC Groningin mag zich de winnaar van de Bronzen Schoen noemen.

Door de winst van de Gouden Schoen schaart Wijnaldum zich in het rijtje van grote voetballers als Johan Cruijff, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Edwin van der Sar, Jaap Stam, Marc Overmars en Mark van Bommel. Hij lijkt een mooie transfer te gaan maken, maar zijn toekomst is nog niet duidelijk. "Ik ben nog niet in de situatie gekomen dat ik moet nadenken. Als dat zover is, zal ik dat gaan doen. Dan volg ik mijn gevoel en zien we wel wat ik ga doen. Alles kan gebeuren. Ik wil geen valse beloftes maken dat ik weg ga of blijf", zei Wijnaldum bij FOX Sports. De middenvelder ligt nog tot medio 2018 vast bij PSV.

Op korte termijn wordt bekendgemaakt welke speler met de prijs voor Talent van het Jaar 2014/2015 aan de haal zal gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen