AZ ziet toekomst door EL en scouting positief tegemoet

18 mei 2015, 10:22

Het gaat, een dag na de zinderende apotheose in de Eredivisie, vrijwel alleen maar over de problemen van Feyenoord en het ontslag van trainer Fred Rutten. Door de 3-0 nederlaag bij PEC Zwolle gaan de Rotterdammers de play-offs in. AZ profiteerde van de Rotterdamse malaise en stelde bij Excelsior (1-4 winst) een ticket voor de Europa League veilig. In Alkmaar kijkt men ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders vol vertrouwen uit naar komend seizoen.

Nemanja Gudelj (Ajax), Wesley Hoedt (Lazio), doelman Esteban (transfervrij) en Simon Poulsen (PSV) trekken na het seizoen de deur van het AFAS Stadion achter zicht dicht en bovendien staan spelers als Steven Berghuis, Jeffrey Gouweleeuw en Aron Johannssón in de belangstelling van andere clubs. Met Go Ahead Eagles-verdediger Jop van der Linden is er ondertussen één aanwinst binnen, maar er moet nog meer gebeuren. "Ik heb vertrouwen in de clubleiding. Je wilt je selectie voor volgend seizoen minimaal gelijkwaardig hebben. Maar eigenlijk beter", zegt trainer John van den Brom in De Telegraaf.

AZ moet creatief zijn in de scouting, omdat er financieel weinig mogelijk is. "Maar door de verkoop van Nemanja Gudelj verkeren we in de situatie dat we verder niemand moeten verkopen", stelt directeur Robert Eenhoorn. "We kunnen de situatie daardoor van nu af op ons gemak bekijken. Ik denk dat AZ er heel wat beter voor staat dan heel veel andere Nederlandse clubs, al moeten we verstandig omgaan met de middelen waarover we beschikken. Ik zie de toekomst positief tegemoet. En deze derde plaats en de plaatsing voor Europees voetbal hebben een gunstige uitwerking. Je bent daardoor een stukje aantrekkelijker voor spelers die je op het oog hebt."

Mitchell Dijks (Willem II), Marcel Ritzmaier (PSV) en Vincent Janssen (Almere City FC) worden genoemd als mogelijke versterkingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen