HSV en geschorste Vd Vaart op trainingskamp in crisis

18 mei 2015, 10:46

Hamburger SV heeft nog welgeteld één kans om degradatie uit de Bundesliga te voorkomen. Die Rothosen staan door de 2-1 nederlaag bij het VfB Stuttgart van coach Huub Stevens op de zeventiende plaats en hebben komend weekend een goed resultaat nodig tegen Schalke 04. Zaterdag is dus de dag des oordeels voor de club van Rafael van der Vaart. In aanloop naar de allesbeslissende wedstrijd tegen Schalke 04 heeft HSV een trainingskamp ingelast.

Pakt de ploeg uit Hamburg geen punt tegen Schalke, dan is de eerste degradatie uit de Bundesliga een feit. Van woensdag tot vrijdag zitten de spelers van HSV afgezonderd in het Noord-Duitse dorp Malente. Media en publiek zijn niet welkom bij het trainingskamp.

Voor Van der Vaart is het een andere week dan voor de rest van zijn teamgenoten, aangezien onze landgenoot geschorst is voor het cruciale duel. Hij pakte tegen Stuttgart zijn tiende gele kaart van het seizoen. Dat is hem overigens op kritiek komen te staan in de Hamburger Morgenpost. De krant vermoedt dat de Nederlander de schorsing bewust heeft opgelopen. "Dit is een vertrek zonder fatsoen", wordt er gezegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen