BBC-ploeg opgepakt in Qatar; FIFA stelt onderzoek in

18 mei 2015, 12:06

Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de perikelen rond het WK 2022 in Qatar, de omstreden toewijzing van het toernooi en de bedenkelijke levensomstandigheden van de arbeiders bij de WK-stadions. Een cameraploeg van de BBC is in het Arabisch emiraat in het Midden-Oosten opgepakt. Dat meldt journalist Mark Lobel op de website van het Britse medium. De FIFA gaat het incident onderzoeken.

De BBC-ploeg was op uitnodiging van de premier in Qatar, om een nieuw wooncomplex voor buitenlandse bouwvakkers in beeld te brengen. De cameraploeg was onderweg naar Doha voor een interview met arbeiders uit Nepal, toen de vier BBC'ers werden omsingeld door acht witte auto's en vervolgens werden meegenomen. Lobel stelt dat hij twee dagen lang verhoord is, maar nergens van beschuldigd is. Al het filmmateriaal is, in een intimiderende sfeer, in beslag genomen

Het is al de tweede keer dat er journalisten in de oliestaat worden opgepakt. Qatar is niet gediend van mensen die verslag doen van de controverses rond het WK in 2022.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen