Bizar seizoen voor Van Basten: "Met vallen en opstaan"

18 mei 2015, 14:37

Voor Marco van Basten was het een bijzonder seizoen. Hij stapte de jaargang als hoofdcoach van AZ in, maar deed wegens persoonlijke perikelen een stapje terug. Aanvankelijk zou zijn rechterhand Alex Pastoor het stokje overnemen, maar het liep anders. Pastoor vertrok en John van den Brom werd de nieuwe hoofdtrainer. Met de hervormde technische staf werd uiteindelijk knap de derde plaats en een ticket voor de Europa League in de wacht gesleept.

[a,http://www.rtvnh.nl/sport/164547/alkmaar-viert-feest-wij-gaan-europa-in,_blank,

RTV Noord-Holland] sprak Van Basten aan in het feestgedruis in Alkmaar, na het behalen van plek drie. "Het was heel onverwacht, dat is heel leuk", glimlachte de oefenmeester. "Ik had er geen seconde rekening mee gehouden. Ik dacht dat Feyenoord vroeg of laat wel wakker zou worden. Het is vooral zo leuk, omdat het onverwacht is", stelt Van Basten, die spreekt van een prima prestatie. "Ik vind onze selectie minder dan die van een aantal clubs dat onder ons staat. Wat dat betreft hebben we gewoon goed werk geleverd."

Van Basten kijkt terug op een roerig, leerzaam en uiteindelijk geslaagd jaar. "Het was zeker een opmerkelijk jaar. Het ging allemaal met vallen en opstaan. Het was een jaar met goede en slechte wedstrijden. We waren niet echt constant, maar het is ons steeds gelukt om na een moeilijke periode weer terug te komen. Gek genoeg zijn we nog derde geworden, dat vind ik wel verbazend", geeft de assistent van Van den Brom toe.

Persoonlijk was het ook een apart jaar voor Van Basten. "Ik ben natuurlijk als hoofdtrainer begonnen en door wat problemen deed ik een stap terug. Ik voel me daar heel prettig bij. Op deze manier heb ik het plezier teruggevonden en ik hoop dat ik mijn aandeel heb kunnen hebben. Ik heb het in deze functie heel erg naar mijn zin."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen