Promovendus NEC droomt van Europees voetbal

18 mei 2015, 20:19

NEC promoveerde dit seizoen als soevereine kampioen in de Jupiler League naar de Eredivisie. In Nijmegen droomt men zelfs al weer van Europees voetbal, al beseft men dat er eerst nog een hoop moet gebeuren.

"We willen naar het linkerrijtje van de Eredivisie. Dan willen we op termijn een bepaalde rol spelen zoals in 2008, toen we Europees speelden. Dat blijft toch de ambitie voor NEC", zegt voorzitter Ton van Gaalen tegen Omroep Gelderland. In het seizoen 2008/2009 overwinterde NEC in Europa, het haalde de laatste 32 in de UEFA Cup.

Om een dergelijk scenario opnieuw te beleven, moet nog wel een aantal stappen worden gezet. Te denken valt aan de uitbreiding van Stadion de Goffert. "We willen graag hier blijven voetballen, want hier ligt veel historie. Maar de gemeente moet meewerken. We hebben de eerste onderhandelingen al gehad. Wij moeten naar een capaciteit van ongeveer 17.000", aldus Van Gaalen. "Het moet ook niet meer zijn. Maar dan kunnen we de begroting verhogen van elf miljoen naar zo'n zeventien miljoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen