Keepersblunder kost Besiktas titel, Waterman degradeert

18 mei 2015, 21:13

Besiktas had lange tijd de beste papieren in de titelrace in de Turkse Süper Lig, maar kwam maandag voor de derde keer op rij niet tot winst en heeft daardoor mathematisch geen kans meer op het kampioenschap.

Besiktas verloor thuis met 0-1 van Konyaspor, nadat het eerder deze maand al niet verder was gekomen dan gelijke spelen tegen Akhisar Belediyespor en Gaziantepspor. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Besiktas zeven punten achterstand op koploper Galatasaray. Fenerbahçe staat met drie punten minder dan de lijstaanvoerder op plek twee.

De nederlaag van Besiktas in eigen stadion kwam tot stand door geblunder van de keeper. De Duitser Günay Güvenc grabbelde tien minuten voor tijd hopeloos bij een corner van Gabriel Torje, waardoor het leder vanaf de hoek van het veld in één keer in het doel vloog. Die tik kwam Besiktas niet meer te boven. Scoren deed het wel, maar het feest ging vanwege buitenspel niet door.

Door een 3-1 zege van Rizespor op Akhisar Belediyespor werden Balikesirspor en Karabükspor, zonder zelf te spelen, veroordeeld tot degradatie. Bij laatstgenoemde club staat Boy Waterman onder contract. Kayseri Erciyesspor, de ploeg van Royston Drenthe, degradeerde eerder al.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen