Wijnaldum: "Clubs zullen ook naar deze prijs kijken"

Ger
19 mei 2015, 08:18

Georginio Wijnaldum is trots op zijn uitverkiezing tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie. De aanvoerder van PSV, die Nemanja Gudelj en Eric Botteghin aftroefde, ziet de ereprijs als een bekroning voor zijn geslaagde comeback na een hardnekkige rugblessure.

"Deze prijs betekent veel voor me. Als je naar het rijtje winnaars kijkt, dan zijn het niet de minste spelers die de Gouden Schoen hebben gewonnen", zegt Wijnaldum in De Telegraaf. "Het winnen van deze prijs is extra mooi als je kijkt waar ik vandaan kom. Een jaar geleden kwam ik net terug van een rugblessure, waardoor ik maandenlang niet kon voetballen. Daarna is er zoveel gebeurd en alleen maar mooie dingen. Bondscoach Louis van Gaal heeft me de kans gegeven mee te gaan naar het WK, waar ik alle wedstrijden heb gespeeld. En dan zo'n geweldig seizoen bij PSV met het kampioenschap, een recordaantal punten en nu ook deze individuele prijs als beste speler van het jaar. Het is een ongelooflijk jaar geweest."

Wijnaldum geeft toe dat hij deze zomer mogelijk bij PSV vertrekt. "Deze prijs laat zien dat je over een heel seizoen goed bent geweest. Daar zullen clubs ook naar kijken. Maar op dit moment is alles nog open voor mij. Ik moet zeggen dat de buitenwereld er meer mee bezig is dan ikzelf. Het zou kunnen dat ik deze zomer vertrek."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen