Hiddink voegt Ziyech toe aan voorselectie Oranje

Ger
19 mei 2015, 15:48

Bondscoach Guus Hiddink heeft Hakim Ziyech toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De 22-jarige middenvelder van FC Twente kreeg nog niet eerder een uitnodiging. Wel speelde Ziyech drie wedstrijden voor Jong Oranje, waarin hij twee doelpunten maakte. Daarnaast kwam hij drie keer uit voor het nationale beloftenelftal.

Ziyech blonk afgelopen zondag uit tijdens de laatste reguliere speelronde in de Eredivisie, waarin FC Twente met 1-3 zegevierde in het Abe Lenstra Stadion. Met twee doelpunten en een assist was hij de absolute uitblinker tegen zijn oude club sc Heerenveen. Door het puike optreden mag Ziyech nu hopen op een debuut in Oranje. Hiddink verraste vorige week al met uitnodigingen voor aanvaller Steven Berghuis van AZ en middenvelder Tjaronn Chery van FC Groningen.

In totaal heeft de Achterhoeker nu 31 spelers opgeroepen voor Oranje, dat een vriendschappelijke interland speelt tegen de Verenigde Staten en een EK-kwalificatieduel met Letland. Op dinsdag 26 mei staat in Hoenderloo de eerste oefensessie op het programma. Na de trainingsstage maakt Hiddink zijn definitieve keurkorps voor de twee wedstrijden bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen