Ziyech: "Had er helemaal geen rekening mee gehouden"

19 mei 2015, 17:31

Een seizoen dat heel anders gelopen is dan hij ongetwijfeld voor ogen had, eindigt voor Hakim Ziyech met een nieuwe verrassende wending. De spelmaker van FC Twente is toegevoegd aan de voorlopige selectie van Oranje voor de komende interlands tegen de Verenigde Staten en Letland.

Ziyech, afgelopen weekend twee keer trefzeker tegen sc Heerenveen, mag zich dinsdag 26 mei bij de selectie van Guus Hiddink melden. Hij werkt dan met een andere (potentiële) internationals zonder clubverplichtingen een aantal trainingen af in Hoenderloo, waarna op 29 mei duidelijk wordt of Ziyech erbij is tegen de Verenigde Staten en Letland. Dat hij deze kans krijgt, komt voor de 22-jarige Ziyech als een complete verrassing.

"Heel mooi natuurlijk", zegt hij op de site van FC Twente over zijn invitatie. "Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden, ook omdat de voorselectie al bekend was gemaakt. Nu moet ik mijn vakantie uitstellen, maar dat heb ik er graag voor over." Het is voor Ziyech de eerste keer dat hij bij de Oranje-selectie zit. "Ik heb een paar keer bij Jong Oranje gezeten, maar dit is toch een mooie stap hoger. Je staat met de beste spelers van Nederland op het veld en dat is iets wat iedere voetballer wil. Ik hoop op een mooie week bij Oranje en natuurlijk wil ik ook een goede indruk achterlaten, maar ik heb mezelf voorgenomen er ook van te genieten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen