Van Gaal kondigt maatregelen aan bij Man United

19 mei 2015, 23:42

Manager Louis van Gaal gaat komende zomer de bezem door de selectie van Manchester United halen. Dat kondigde de Nederlander dinsdag aan, tijdens een interview met het clubkanaal MUTV. Ondanks de redelijke prestaties dit seizoen wil Van Gaal de spelersgroep van vers bloed voorzien.

"Zo gaat het altijd", zegt hij over de drukke transferperiode die zijn club voor de boeg heeft. "Ik houd er niet van om een selectie hetzelfde te houden, nieuwe spelers zorgen altijd voor nieuwe impulsen."

Toch gaat hij niet alleen de transfermarkt op om zijn huidige selectie te prikkelen, volgens Van Gaal is het ook hard nodig om voor bepaalde posities versterkingen te vinden. "Onze selectie was niet in balans, toch zijn we vierde geworden. Om kampioen te worden, moeten we de boel gaan managen. Daarom is mijn eerste zorg de balans in de selectie, maar om de titel te kunnen pakken moet de spelersgroep ook beter worden. Het zal voor veel spelers een zware zomer worden, maar dat hoort erbij als je voor een club als Manchester United speelt."

Dit seizoen namen fans en bestuursleden van Manchester United nog genoegen met een vierde plek, volgend seizoen zal dat anders zijn. Dan wordt van Van Gaal verwacht dat hij met zijn team mee gaat doen om de titel, weet de Nederlander. "De fans eisen dat en de clubleiding ook, dat heb ik al gelezen. Het zal niet eenvoudig worden, de titel pakken in de Premier League is heel moeilijk. Je kan hier van iedere tegenstander verliezen, dat zagen we deze week ook aan de nederlaag van Chelsea tegen West Bromwich Albion. Kampioen worden in Engeland is moeilijker dan in Spanje of Duitsland, maar ik heb vertrouwen in mezelf en mijn spelers."

Aan het eind van het interview werd Van Gaal gevraagd of hij een boodschap had voor fans van Manchester United. Naast de belofte dat hij zijn uiterste best gaat doen, zinspeelde Van Gaal op het vertrek van een aantal populaire spelers. "Fans moeten niet vergeten dat het een natuurlijk proces is dat spelers de club verlaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen