'Van Praag stopt en geeft steun aan Prins Ali'

20 mei 2015, 07:31

Michael van Praag staakt zijn pogingen om FIFA-voorzitter te worden. Volgens De Volkskrant trekt de Nederlander zich terug als kandidaat en gaat Luis Figo binnenkort hetzelfde doen. De twee maken zo ruimte voor Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië, die als enige uitdager de strijd met Joseph Blatter aangaat.

Prins Ali, Van Praag en Figo hadden alle drie de ambitie om Blatter op te volgen als FIFA-preses. Omdat de drie elkaar stemmen afhandig maken, werd besloten om de krachten te bundelen. Met één sterke, breed gedragen tegenkandidaat in plaats van drie zou de kans dat Blatter het onderspit moet delven iets groter zijn. De Volkskrant baseert zijn verhaal dat Van Praag en Figo ermee stoppen op 'bronnen rond de FIFA'. De preses van de KNVB ontkent niet dat hij ermee stopt. "Zoals reeds bekend, was een discussie tussen de kandidaten over een eventuele krachtenbundeling voorzien. Het gemeenschappelijke doel is verandering teweegbrengen bij FIFA - het is goed dat daar een steeds bredere internationale coalitie voor is. Daar is het ons nu om te doen, het is wat ons betreft nu te prematuur om te spreken over welke kandidaat de beste papieren heeft."

Op 29 mei wordt bekend wie de komende vier jaar de voorzitter van de wereldvoetbalbond. Na een campagne na enkele maanden zouden Van Praag en Figo tot de conclusie zijn gekomen dat Prins Ali de beste kansen heeft om Blatter te verslaan. Dit in verband met zijn brede netwerk en connecties binnen de FIFA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen