Faber imponeert Roda: "Was meteen onder de indruk"

20 mei 2015, 12:34

Ernest Faber heeft tijdens zijn eerste sollicitatiegesprek bij Roda JC Kerkrade een uitstekende indruk achtergelaten. Algemeen directeur Wim Collard toont zich in Voetbal International zeer lovend over de huidige assistent-coach van PSV, die vandaag (woensdag) aanschuift voor een tweede gesprek.

Roda heeft Faber op het oog als nieuwe hoofdcoach. "Ik heb één avond met Ernest Faber mogen zitten en was meteen onder de indruk van de overtuiging waarmee hij sprak", zegt Collard over zijn eerste indruk van de oud-verdediger. 'Hij ademt voetbal in en uit, heeft een topsportmentaliteit. En hij is iemand die niet zomaar wat roept, maar ook echt laat blijken dat hij over de dingen heeft nagedacht. Ernest had het over zijn eigen tijd als voetballer, toen hij altijd met schrik naar Kaalheide kwam. Hij wil Roda JC zijn identiteit teruggeven."

René Trost was dit seizoen de hoofdcoach van Roda JC, maar hij werd begin april op straat gezet. Sindsdien zijn Rick Plum en Regilio Vrede eindverantwoordelijk, zij leiden de club uit Kerkrade ook in de play-offs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen