"Prestaties Utrecht en Groningen hielden ook niet over"

20 mei 2015, 13:28

Go Ahead Eagles gaat op basis van het Fair Play-klassement Europa in en dat vindt niet iedereen in Nederland een goede zaak. Er gaan stemmen op dat het Europa League-ticket beter aan een kwalitatief betere ploeg gegeven had kunnen worden, maar voorzitter Edwin Lugt zou niet weten waarom.

"Dit is toch juist de charme van het voetbal?", zegt hij in De Telegraaf over het Europese avontuur van zijn ploeg. Het argument dat het Nederlands voetbal baat heeft bij een betere vertegenwoordiger in de Europa League, wuift hij weg. "De prestaties van stabiele middenmoters als FC Utrecht en FC Groningen hielden de voorbije jaren ook niet over. Zij verloren van ploegen uit Luxemburg en Schotland", verwijst hij naar de pijnlijke nederlagen tegen Differdange en Aberdeen. "Die zogenaamde goede clubs moeten het zelf dan ook maar eens waarmaken. Voor Go Ahead Eagles is dit, vijftig jaar na de wedstrijd tegen Celtic, een uniek moment."

Verdediger Bart Vriends denkt er hetzelfde over, al wil hij nog niet te veel aan het Europese avontuur denken. "Dat Europese ticket hebben we op een presenteerblaadje gekregen en met beide handen gepakt. Het is voor mij echter alleen wat waard als we in de eredivisie blijven", aldus de reserve-aanvoerder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen