Vitesse wil seizoen bekronen: "We moeten er nu staan"

20 mei 2015, 23:20   Bijgewerkt: 20 mei 2015, 23:41

De eerste helft van het seizoen 2014/2015 liep voor Vitesse uit op een regelrecht drama. Dankzij een imponerende tweede seizoenshelft eindigden de Arnhemmers echter nog knap op de vijfde plaats in de Eredivisie. De formatie van coach Peter Bosz komt zodoende uit in de play-offs om Europees voetbal. Donderdag gaan de geel-zwarten op bezoek bij PEC Zwolle, drie dagen later volgt de return in eigen huis.

Bosz noemt de wedstrijden in de play-offs 'typisch Europese' duels. "Ik vind het mooi dat deze wedstrijden beslist worden op basis van twee wedstrijden", zegt de trainer op Vitesse.nl over het toetje van een bijzonder seizoen. "Het is het aloude Europa Cup-systeem over twee duels en waarbij uit gescoorde doelpunten dubbel tellen", stelt de keuzeheer van Vitesse.

Naast PEC Zwolle zijn Feyenoord en sc Heerenveen ook deelnemers in de play-offs. Mocht Vitesse dus winnen van de Zwollenaren, dan wacht er tripje naar Rotterdam of Heerenveen. "Ik heb mij er niet mee bezig gehouden of het nu Zwolle, Feyenoord of Heerenveen is. Wij willen na deze ronde graag nog twee wedstrijden spelen en dan kom je één van de andere twee ploegen tegen."

Bosz kan in Zwolle niet beschikken over de geschorste Kelvin Leerdam, maar verder is iedereen inzetbaar. "Play-offs spelen is toch anders. De voorbije periode was het grotendeels voorbereiden van weekend tot weekend. Nu spelen we donderdag en zondag. Dat vraagt toch om een andere benadering en daarbij fysiek ook het een en ander van de spelers. Zeker na een lang seizoen."

De verwachtingen van Bosz voor het treffen met PEC Zwolle? De trainer van Vitesse denkt dat zijn ploeg de regie in handen zal hebben. "Misschien dat Zwolle in de beginfase druk gaat zetten, maar ik verwacht dat zij ons vooral in de omschakeling gaan bespelen. Toch is PEC Zwolle een ploeg die graag wil voetballen, zij het op een andere manier dan wij dat doen. Onze thuiswedstrijd tegen Zwolle was goed, de uitwedstrijd verloren wij ongelukkig. Dit worden echter twee totaal andere wedstrijden waarin het over twee duels beslist gaat worden. Nu moeten wij er staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen