Advocaat in tranen na topprestatie: "Dit is ongelofelijk"

21 mei 2015, 00:04

Dick Advocaat meldde zich medio maart bij Sunderland, dat hem de opdracht gaf om de club te behouden voor de Premier League. Dat is de Nederlandse manager woensdagavond definitief gelukt, dankzij een doelpuntloos gelijkspel bij Arsenal. De 67-jarige Hagenaar is ontzettend blij met de prestatie, wat ook te zien was aan zijn emoties na het laatste fluitsignaal.

"Dit is ongelofelijk", sprak Advocaat vol trots na het duel met Arsenal. "Het is zo belangrijk dat we in de Premier League blijven. Als je de werklust bij ons ziet, dat is echt niet te geloven. Arsenal had meer balbezit, maar we wisten dat we het moesten blijven proberen. Dan zou het wedstrijdbeeld wel veranderen. Dat gebeurde inderdaad, we kregen in de tweede helft wel vier of vijf honderd procent kansen. We hadden moeten scoren. We verdedigden goed, de organisatie stond uitstekend", aldus de manager van Sunderland.

Na afloop stond Advocaat met de tranen in zijn ogen. "Er kwamen heel veel emoties los. We werken er zo hard voor en als je de resultaten van de laatste zes weken ziet, dan is dit gewoon fantastisch,. De ontlading was heel groot, het geeft een onbeschrijflijk gevoel. We hebben het zelf afgedwongen, dat maakt het allemaal zo mooi. De spelers hebben alles gegeven om erin te blijven en de fans hebben ons ontzettend gesteund", aldus de Nederlander.

De missie van Advocaat, het realiseren van handhaving, is geslaagd. "Het belangrijkste is dat we erin zijn gaan geloven", denkt de ervaren coach. "We moesten tegen de spelers blijven zeggend dat ze hier spelen omdat ze goede voetballers zijn, en niet omdat het aardig jongens zijn. We moesten het geloof creëren dat we ook tegen goede ploegen punten kunnen pakken."

De fans van Sunderland zien Advocaat, vooral vanwege zijn prestatie, graag in het Stadium of Light werkzaam blijven. Daar wilde de manager in kwestie nog niet te veel over zeggen. "Volgende week geef ik daarop een antwoord", besluit de populaire Nederlander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen