Juventus dendert door: "Nu gaan we voor de treble"

21 mei 2015, 08:40

Landskampioen Juventus sleepte woensdag zijn tweede prijs van dit jaar binnen. Ten koste van Lazio won de ploeg van coach Massimiliano Allegri de Coppa Italia, na verlenging werd het 2-1. Daarmee is de honger van de Italiaanse club echter nog niet gestild, het wil ook nog de Champions League winnen.

In de finale van de Champions League speelt Juventus op 6 juni in Berlijn tegen FC Barcelona. "Het is niet eenvoudig om het hele seizoen op drie fronten mee te doen", liet coach Allegri na de gewonnen eindstrijd tegen Lazio weten. "Nu wordt het tijd om onze droom om te zetten in realiteit. De titel en de beker winnen was al moeilijk, nu gaan we ook voor de derde prijs."

Juventus moest in Rome diep gaan om Lazio te verslaan en de Coppa Italia te pakken. "Lazio speelde geweldig, het was een waardige finale", vindt Allegri. "We wisten dat dit heel anders zou worden dan wedstrijden in de Serie A. Wij deden het goed, zij deden het goed. Lazio had pech dat ze twee keer het houtwerk raakten, wij hadden een beetje geluk met ons doelpunt. Zo gaat het soms, voetbal wordt beslist door momenten."

Het is de eerste keer sinds 1995, onder Marcello Lippi, dat Juventus de Coppa Italia wint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen