'Ajax en FC Groningen in gesprek over Zivkovic'

21 mei 2015, 10:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na één jaar keert Richairo Zivkovic mogelijk terug naar zijn oude club FC Groningen. De winnaar van de KNVB Beker is met Ajax in gesprek over de komst van de 18-jarige aanvaller, die mogelijk voor één seizoen gehuurd wordt. Dat meldt althans Voetbal International op haar website.

Ajax nam Zivkovic in de zomer van 2014 over van FC Groningen. In zijn eerste jaar in Amsterdamse dienst speelde de jonge aanvaller vooral bij de beloften, in het eerste elftal kreeg hij nauwelijks speelminuten. In de Eredivisie mocht hij zeven keer opdraven, voor invalbeurten van maximaal een half uur. Voor Jong Ajax scoorde de spits, die meerdere keren in het nieuws kwam omdat hij het niet zo nauw nam met de discipline, achttien keer in de Jupiler League. De bedoeling was dat Zivkovic komend seizoen zijn kans zou krijgen in het eerste van Ajax, maar mogelijk kiezen de Amsterdammers er toch voor om het toptalent bij zijn oude club te laten rijpen.

Een voordeel van een eventuele overstap naar FC Groningen is dat Zivkovic verzekerd is van zes Europese wedstrijden, want de bekerwinnaar is geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen