Van Praag trekt zich definitief terug en steunt Prins Ali

21 mei 2015, 11:12

Michael van Praag wordt niet de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De Nederlander heeft besloten om zijn kandidatuur in te trekken. Hij voegt zich bij Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië, een andere uitdager van de zittende preses Sepp Blatter. Dat heeft de KNVB donderdag bevestigd.

Het nieuws dat Van Praag de handdoek in de ring gooit komt niet als een verrassing, de Volkskrant berichtte hier eerder deze week al over. De krant meldde dat Luis Figo vermoedelijk hetzelfde zou doen, zodat beide Europeanen zich achter Prins Ali konden scharen, maar de Portugees lijkt vooralsnog niet van plan om zijn campagne stop te zetten. Van Praag kiest er echter wel voor om zijn kandidatuur in te trekken.

Met Van Praag, Figo en Ali Bin Al-Hussein waren er drie uitdagers voor Sepp Blatter, de huidige preses. Door de krachten te bundelen menen Van Praag en Prins Ali de kans te vergroten dat Blatter verslagen wordt. Tijdens een persconferentie geven Van Praag en de prins uit Jordanië donderdagavond tekst en uitleg.

Aan het eind van deze maand wordt bekend wie de komende vier jaar voorzitter van de FIFA is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen