Barça-icoon Xavi bevestigt overstap naar Al-Sadd

21 mei 2015, 13:35

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu definitief: Xavier Hernández Creus, kortweg Xavi, vertrekt bij FC Barcelona. De 35-jarige middenvelder, zijn hele carrière actief in Camp Nou, gaat aan de slag bij Al Sadd in Qatar. Dat heeft hij donderdagmiddag laten weten tijdens een persconferentie.

Xavi noemt zijn keuze om te vertrekken bij FC Barcelona een 'definitieve, maar moeilijke' beslissing. "Ik ben blij dat ik dit jaar nog bij deze club gebleven ben. Het was moeilijk om de knoop door te hakken. Ik ben de fans bedanken voor alle steun door de jaren heen, ze zijn altijd geweldig voor me geweest", sprak hij.

Xavi sprak de hoop uit in de toekomst weer terug te keren naar Camp Nou. De middenvelder kwam al elfjarig jongetje in de opleiding van FC Barcelona terecht en debuteerde in 1998, onder coach Louis van Gaal, in het eerste elftal. Hij bleef de club zijn hele carrière trouw en sleepte een indrukwekkende hoeveelheid aan prijzen binnen. Zo werd hij, inclusief dit seizoen, acht keer kampioen van Spanje en won hij driemaal de Champions League. Een vierde zege in het miljoenenbal kan op 6 juni volgen, in de finale tegen Juventus. Deze eindstrijd in Berlijn tegen de kampioen van Italië wordt de laatste wedstrijd van Xavi in het shirt van FC Barcelona, daarvoor staat nog een laatste competitieduel en de finale van de Copa del Rey op het programma.

Niet alleen in clubverband, ook met de nationale ploeg won Xavi alles wat er te winnen valt. Met Spanje werd hij in 2008 en 2012 Europees kampioen, in 2010 sleepte hij ten koste van Oranje de wereldtitel binnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen