Van Praag: "Doel is dat iemand anders president wordt"

21 mei 2015, 14:29

Volgens Michael van Praag was het onvermijdelijk dat de drie tegenkandidaten van Sepp Blatter in de race om het voorzitterschap van de FIFA de krachten zouden bundelen. Dat laat de Nederlander weten in Metro, in een eerste reactie op het nieuws dat hij zichzelf teruggetrokken heeft als kandidaat.

Van Praag schaart zich nu achter Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië, die Blatter hoopt te kunnen verslaan. Teleurgesteld is hij niet, zegt Van Praag. "Vanaf dag één hebben we met z'n drieën gezegd: Er moet een moment zijn waarop we bij elkaar komen om de beste strategie te bekijken. Vorige week maandag is dat gebeurd. Drie kandidaten, twee of één. Iedereen die ik in drie maanden gesproken heb, niemand uitgezonderd, zegt: jongens, één tegenkandidaat, anders heb je geen kans. Meerdere tegenkandidaten is te halfslachtig."

En dus trekt Van Praag zich nu terug. "Alledrie vinden we onszelf de beste kandidaat", legt hij uit. "Het gaat echter om het doel dat iemand anders de president wordt en niet of Michael van Praag dat wordt. Prins Ali zal vanavond uitleggen hoe hij het wil aanpakken en welke programmapunten hij van mij overneemt."

Opvallend is wel dat Van Praag pas anderhalve week voor de verkiezing tot dit besluit komt. De vraag waarom het zo lang geduurd heeft, is voor Van Praag eenvoudig te beantwoorden. "Omdat Luis Figo zo twijfelt. Die blijft spartelen", verwijst hij naar de andere Europese tegenkandidaat in de strijd om het voorzitterschap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen