Maaskant zoekt rol underdog op: "Druk ligt bij VVV"

Ger
21 mei 2015, 16:42

NAC Breda begint de nacompetitie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen VVV Venlo, de nummer zeven van de Jupiler League. Trainer Robert Maaskant gaat met de Brabanders voor een overwinning, maar hij schuift zijn ploeg vooraf graag in de underdogpositie.

NAC heeft volgens Maaskant geen aangepaste oefensessies afgewerkt in aanloop naar het duel. "We hebben dezelfde voorbereiding gehad als bij een wedstrijd in de Eredivisie. Iedereen is scherp. Play-off voetbal is wat dat betreft niet anders dan eredivisievoetbal. Het is elf tegen elf en de afstanden op het veld zijn even groot", zegt Maaskant op de clubwebsite. De oefenmeester beseft wel dat uitdoelpunten kostbaar zijn. "In de play-offs is een 1-1 iets meer dan een 0-0. Wij spelen echter om te winnen, om die nacompetitie te winnen. Daar zullen we alles aan doen."

Maaskant wil desondanks niets weten van een favorietenrol van NAC. Hij plakt dat etiket in dit geval op de Limburgse eerstedivisionist: "VVV is een prima ploeg. Ik vind dat de druk aankomende vrijdag bij VVV ligt, want die spelen thuis." NAC moet het in Venlo mogelijk stellen zonder Jeffrey Sarpong, die de groepstraining nog niet heeft hervat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen