Prestigieuze Premier League-prijs lonkt voor Koeman

Ger
21 mei 2015, 18:01

Ronald Koeman is in de race om uitgeroepen te worden tot Coach van het Jaar in de Premier League. De Nederlandse oefenmeester van Southampton maakt deel uit van de lijst met vijf genomineerden. De winnaar wordt vrijdag wereldkundig gemaakt.

Koeman is bezig aan uitstekend eerste seizoen bij Southampton. Afgelopen zomer raakten The Saints verschillende belangrijke basiskrachten kwijt en leek de club te moeten vechten tegen degradatie. Onder leiding van Koeman draait Southampton echter verrassend mee in de subtop van de Premier League. Met nog één competitieduel voor de boeg is Europees voetbal nog steeds een realistisch doel.

De andere genomineerden zijn José Mourinho (Chelsea), Garry Monk (Swansea City), Nigel Pearson (Leicester City) en Arsene Wenger (Arsenal). Vooral de Portugees lijkt een geduchte concurrent van Koeman. Met de Londense ploeg werd Mourinho dit seizoen kampioen in de hoogste Engelse voetbalklasse.

De genomineerden voor Speler van het Jaar zijn John Terry, Cesc Fabregas, Eden Hazard, Nemanja Matic (allen Chelsea), Sergio Agüero (Manchester City), David De Gea (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Alexis Sánchez (Arsenal). 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen