Figo trekt zich ook terug als kandidaat-voorzitter FIFA

Ger
21 mei 2015, 18:53   Bijgewerkt: 21 mei 2015, 19:37

In navolging van Michael van Praag heeft ook Luis Figo zich teruggetrokken uit de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. De Portugees zegt niet te geloven in een eerlijke verkiezing. De Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein is nu de enige overgebleven uitdager van de zittende FIFA-preses Sepp Blatter.

De 42-jarige Figo stelt in een verklaring dat hij niet langer deel wil uitmaken van een verkiezingsproces "dat er alleen op gericht is de absolute macht aan één man te bezorgen". Daarmee doelt de oud-international op Blatter, die zich opmaakt voor een nieuwe termijn als baas van de mondiale voetbalunie. De Zwitser is de grote favoriet, aangezien de voetbalbonden van Afrika en Azië aankondigden hem te steunen. Blatter is al sinds 1998 de voorzitter van de FIFA.

Van Praag trok zich eerder op de dag terug uit de verkiezingsrace. Hij schaart zich nu achter Prins Ali. "Alledrie vinden we onszelf de beste kandidaat. Het gaat echter om het doel dat iemand anders de president wordt", liet Van Praag weten. "Meerdere tegenkandidaten is te halfslachtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen