Van Bronckhorst debuteert met zure nederlaag in slotfase

Ger
21 mei 2015, 20:31   Bijgewerkt: 21 mei 2015, 20:50

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord achter de rug en beseft dat hij nog het een en ander moet sleutelen aan zijn ploeg. De Rotterdammers waren donderdagavond tegen sc Heerenveen (1-0) veelal de bovenliggende partij. Door een doelpunt met een luchtje van buitenspel ging de thuisploeg echter met de zege aan de haal.

Van Bronckhorst wilde zijn ploeg in Friesland ver naar voren laten spelen. Dat betekende met de laatste linie bijna op de middenlijn en daar sneden de Rotterdammers zich bijna mee in de vingers. Want al in de eerste tien minuten stond Luciano Slagveer oog in oog met doelman Kenneth Vermeer. Na slordig balverlies van Toornstra op het middenveld lag het centrum helemaal open bij Feyenoord. Alert optreden van Vermeer voorkwam een vroege achterstand voor de bezoekers. Daarna speelde de verdediging van Feyenoord toch iets verder naar achteren.

In een halfvol Abe Lenstra Stadion kregen de supporters vanwege de slordigheden bij tijd en wijlen een tegenvallende wedstrijd voorgeschoteld. Heerenveen kwam na rust slechts sporadisch over de middenlijn, mede omdat de voorhoede op de helft van Feyenoord nauwelijks nog voor gevaarlijke momenten wist te zorgen. De gasten wisten aan de andere kant wel in de buurt van de zestien te komen, maar bij hen was de passing rondom het strafschopgebied niet om over naar huis te schrijven.