Van Praag: "Prins Ali heeft grootste kans Blatter te verslaan"

Ger
21 mei 2015, 21:25

Michael van Praag staat volledig achter de kandidatuur van Ali Bin Al-Hussein in de strijd om de hoogste post bij de wereldvoetbalbond. De Jordaanse prins is na het terugtrekken van de Nederlander en Luis Figo de enige overgebleven tegenkandidaat van de zittende preses Sepp Blatter.

"We hebben vorige week maandag met zijn drieën al onze kaarten op tafel gelegd. Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, was daar ook bij. Hij heeft eveneens duidelijk gemaakt dat Blatter het beste door één kandidaat kon worden uitgedaagd. Prins Ali demonstreerde overtuigend dat bij de grootste kans heeft om ons doel te bereiken", aldus Van Praag tijdens een persconferentie. De KNVB-voorzitter beschouwt het niet als een nederlaag dat hij zich heeft teruggetrokken. "Als ik volgende week met twintig stemmen van het podium had verlaten, zou ik het Nederlandse voetbal en de KNVB geen dienst hebben bewezen."

Van Praag heeft bedongen dat de Jordaniër enkele van zijn punten overneemt. Zo maakt hij zich nu hard voor het instellen van een President's Board, die de macht binnen de FIFA beter moet spreiden. Ook zal er een paragraaf in zijn programma worden opgenomen over mensenrechten in de volgende bid-procedures, om zo bijvoorbeeld goede arbeidsomstandigheden beter te waarborgen en discriminatie tegen te gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen